Geschiedenis

GESCHIEDENIS

Op de voorgevel van een oude smidse in Oosterzele prijkt in 1994 een door broertje Karel geschilderd reclamebord: ‘Meubelmakerij Peter De Corte’.

Meubels maken voor familie, vrienden en kennissen. De start van een creatieve leer- en werkplek voor velen. Losse medewerkers, stagiairs, carrièreswitchers, pas afgestudeerden,…

Samen met kozijn Geert Vermeulen wordt ‘De Corte & Vermeulen meubelmakers' opgericht en komt het bedrijf in een fase waar ook ontwerp en totaalinrichting een belangrijk onderdeel worden.

Hoogtijd om uit te wijken naar een ruimere en modernere locatie. Eind 2001 wordt het nieuw gebouw in de industriezone in Zottegem in gebruik genomen.

De inrichting van het atelier en de organisatie van het machinepark zijn mede van de hand van ‘Opa’ Paul De Pecker met 'kleine' Kobe als assistent.

Met vennoten Geert Vermeulen en Jo De Pauw groeit de meubelmakerij uit tot een bedrijf met 4,5,6,7... medewerkers.

In 2009 ziet Geert een nieuwe uitdaging lonken en start hij zijn eigen bedrijf. Intussen is de economische crisis ook in onze branche voelbaar, maar we blijven het hoofd boven water houden, ook en vooral dankzij de input van zoon Kobe, die zich heeft gespecialiseerd in parket en ecologische isolatie.

De naam van de meubelmakerij verandert in 'De Corte & Ko.be'.

Ook Jo voelt dat zijn interesses op een ander vlak liggen en verlaat ‘De Corte & Ko.be’ in 2006. Eén van de medewerkers, Koen De Visscher, al enkele jaren opgeleid in onze meubelmakerij, springt mee op de kar.

De jonge garde zorgt mede voor een nieuw elan, een modernere visie, en in 2014 nemen zij de fakkel over.

Koen en Kobe richten een nieuwe ’werkvennootschap’ op binnen hetzelfde gebouw. Na een 2-tal jaar wordt deze samenwerking terug ontbonden en verlaat Koen eind januari 2017 het atelier. 

De Corte &Ko.be vervolgt zijn weg met Peter en Kobe.

Ze zetten de activiteiten verder en werken samen met ervaren collega's en nieuwe mensen, in een open werkomgeving. 

Ons aanbod: maatmeubelen, interieurinrichting, ecologische isolatie, parketvloeren,….